Вибір тканини для виробів

Від вибору тканини залежить не тільки дизайн м'яких меблів, а й її практичність. Фабрики і інтернет-магазини пропонують продукцію в різних колірних варіантах, з кількома типами декору. Питання, яку тканину вибрати для дивана, часто ставить в кут покупців. Тому ми вирішили розповісти докладніше про особливості матеріалів, та їх характеристиках.

Вибір оббивного матеріалу, враховуємо розташування при виборі будь-якого предмета обстановки, перш за все, потрібно розуміти, в яке приміщення його купують. Призначення визначає і дизайн м'яких меблів, і вибір тканини.

Характеристики основних матеріалів
Перш, ніж обговорювати з продавцем оббивку, ми радимо розібратися в особливостях кожного матеріалу. Подивимося на особливості найпоширеніших тканин.
Флок - один із самих практичних матеріалів. Йому майже не зможуть зашкодити домашні тварини, досить легко змити шерсть і інші забруднення. Матеріал схожий за фактурою на оксамит.

Ще один міцний і естетичний матеріал - жаккард. Його малюнок утворює складне переплетення ниток. Матеріал потрібно очищати сухим способом.

Велюр. М'який і приємний на дотик, виглядає дуже гарно, але не дуже добре витримує стирання. З нього погано виводяться плями від рідини. Тому, зовнішній вигляд меблів з такою оббивкою може швидко зіпсуватися.

Шенніл. Один з найпопулярніших варіантів для меблів в будь-яку кімнату. Якщо ви вирішуєте, яка оббивка для дивана краще, обов'язково зверніть увагу на цей матеріал.

Рогожка. За структурою схожа на мішковину, але їй можна надати практично будь-який колір. Вона дуже міцна, але має грубувату фактуру.

При виборі важливо враховувати такі фактори як:
• наявність в будинку дітей і домашніх тварин;
• алергенність;
• розташування дивана;
• загальна концепція інтер'єру;
• пропитка тканини для захисту від стирання, пилу;
• колір і стильове рішення.